Imate vprašanja?
Mi imamo odgovore!

Funkcionalnost

Kaj mi Ajax sistem omogoča?

Ajax lahko enostavno razširite z vhodnimi, požarnimi in poplavnimi detektorji ter releji za daljinsko upravljanje električnih naprav. Dodatne naprave lahko kupite in jih individualno dodajate v sistem. Detektorje je mogoče povezati z nekaj kliki v mobilni aplikaciji.

Ali naprave Ajax res delujejo tako daleč od vozlišča?

Preizkusili smo maksimalno razdaljo med vozliščem in detektorji na prostem in dejansko doseže 2.000 metrov. Vaše izkušnje se lahko razlikujejo, saj bodo stene, stropi in druge ovire skrajšale to razdaljo. Če niste prepričani, lahko z aplikacijo Ajax Security Systems izvedete radio test, s katerim določite moč signala še preden namestite detektorje.

Kako pogosto je treba zamenjati baterije naprave?

Naprave Ajax se napajajo iz baterij, ne iz omrežja, saj je to način delovanja žičnih sistemov. S tem v mislih smo razvili poseben energetsko učinkovit radijski protokol, ki jim omogoča, da čim dlje ščiti vaš dom ali pisarno – do 7 let.

Kako vem, da gre baterija h koncu?

Ko baterija doseže kritično raven, vam bo Ajax poslal obvestilo. Če želite, lahko kadar koli preverite raven baterije v nastavitvah naprave.

Kako nadziram varnostni sistem Ajax?

Najlažji način za nadzor je uporaba aplikacije Ajax Security System za iOS in Android. Aplikacija vam omogoča, da vklopite/izklopite sistem in shranite zavihke na napravah (vključno s podatki o stanju signala, ravni baterije in temperaturi). Sistem lahko upravljate tudi z Ajax SpaceControl in/ali KeyPad.

Bo moj hišni ljubljenček ali robotski sesalnik sprožil alarm?

Naprave Ajax uporabljajo digitalni algoritem za odkrivanje človeškega gibanja. Dokler so vaši hišni ljubljenčki manjši od 50 centimetrov in 20 kilogramov, ne bi smeli sprožiti vaših Ajax detektorjev.

Ali lahko dodam in odstranim sistemske uporabnike?

Da, če ste skrbnik s polnim dostopom do sistemskih nastavitev. V Ajax vozlišče lahko dodate do 50 uporabnikov. To so lahko družinski člani, prijatelji, sosedje, sodelavci ali celo varnostno podjetje.

Ali Ajax podpira video nadzor?

Kamere drugih proizvajalcev se lahko povežejo z Ajaxom s pomočjo aplikacije. Izberete lahko skoraj vse kamere, ki podpirajo pretakanje videoposnetkov preko RTSP.

Obvestila

Kako me Ajax obvešča o nujnih dogodkih?

Ajax pošilja opozorila s potisnimi obvestili, SMS sporočili ali klici lastniku sistema. Nastavitve za obvestila lahko izberete v mobilni aplikaciji.

Kako lahko Ajax pošlje obvestila tako hitro?

Hub stalno nadzoruje detektorje, s katerimi si redno izmenjuje informacije. Če se sproži detektor, ta takoj pošlje to informacijo. Vozlišče nato pošlje opozorilo pametnemu telefonu lastnika sistema in/ali centralni nadzorni postaji. Vse to se zgodi v samo nekaj milisekundah.

Preprečevanje sabotaže

Kaj se zgodi, če se prekine internetna povezava?

V načinu brez povezave Ajax deluje na enak način kot drugi profesionalni varnostni sistemi: detektorji spremljajo stanje in pošiljajo informacije vozlišču. Če obstaja kakršnakoli nevarnost, vas bodo sistemske sirene o tem tudi obvestile.

Bo naš dom nezaščiten, če bo prišlo do izpada električne energije?

Ne. Ajax bo nadaljeval z varovanjem vašega doma tudi med izpadom električne energije. Vsi detektorji delujejo na baterije, v vozlišču pa je nameščena rezervna baterija, ki zagotavlja do 16 ur zanesljivega delovanja. Ko se bo elektrika vrnila, bo Hub samodejno napolnil rezervno baterijo.

Ali je Ajax zaščiten pred vdori?

Ajax ima zaprt ekosistem. Z zamenjavo standardnih algoritmov in rešitvami z lastnimi izumi so bile nepravilnosti odpravljene. Programsko opremo razvijamo sami, prav tako pa smo razvili Jeweller radijsko komunikacijsko tehnologijo, ki vsebuje več ravni zaščite. Operacijski sistem Hub OS Malevich v realnem času je imun na viruse, naš lasten protokol IoT pa odpravlja možnost uporabe opreme v botnet omrežjih. Da bi preprečili morebitne prihodnje napade, se redno izvajajo testi prodora, ki vključujejo zunanje revizorje.

Ali lahko Ajax zablokira?

Z razliko od večine brezžičnih in žičnih varnostnih sistemov uporablja Ajax dvojne komunikacijske kanale za pošiljanje opozoril – mobilno komunikacijo in širokopasovni internet. Ko pride do težave z enim od kanalov, Ajax samodejno preklopi na drugega. Če napadalec blokira signal GSM, sistem pošlje alarm z Ethernetom ali Wi-Fijem.

Ali se lahko radijski signal med Hubom in napravami prekine?

Ne, ne da tega ne bi opazili. Hub krmili z vsemi detektorje sistema. V trenutku, ko ne prejme signala od vsaj enega od njih, se pošlje alarm za obveščanje uporabnikov o izgubi komunikacije. Poleg tega vozlišče poroča o visokih ravneh hrupa na radijski postaji, kar lahko kaže na namerne poskuse motenja ali druge močne motnje. Na primer, sosedov pokvarjen radijski sprejemnik.

Ali je Ajaxove radijske signale moč prestreči?

Ne. Vsi podatki o napravi so šifrirani z algoritmom plavajočega ključa preden so poslani. Za dodatno zaščito ima vsaka naprava edinstven identifikator, ki preprečuje ponarejanje.

Ali potrebujem profesionalnega monterja za namestitev sistema?

Če želite, lahko sistem postavite sami – mobilna aplikacija ima interaktivna navodila s pozivi. Po drugi strani pa lahko profesionalni monter vse nastavi optimalno, tako da zagotovi maksimalno zaščito. Izbira je vaša.

Zaupnost

Katere informacije zbira Ajax in zakaj?

Ajax zbira samo podatke, ki pomagajo sistemu, da opravlja svoje funkcije in izboljšuje njegove zmogljivosti. Podatki so razdrobljeni, anonimni in šifrirani na več strežnikih v Evropi. Strežnik jih vnese prek šifriranega kanala in jih ni mogoče uporabiti brez dovoljenja uporabnika. Več lahko izveste v naši politiki zasebnosti.

Ekologija & Zdravje

Slišal/a sem, da lahko radijski signali negativno vplivajo na zdravje posameznika, zlasti na moške. Je to res?

Obstaja veliko stvari, ki negativno vplivajo na zdravje posameznika. Med temi so sedeči način življenja, zloraba določenih substanc/alkohola ali slaba prehrana. Naša oprema ni nobena od teh stvari. Poleg tega, da so naše naprave ljudjem prijazne, so prijazne tudi okolju. Imamo tudi EU certifikate, ki to dokazujejo.

Storitve

Kdo se odzove na alarm, če me ni doma?

Teoretično lahko date dostop do sistema tudi sosedom. Na ta način bodo prejeli opozorila in preverili, ali je vse v redu. Vendar pa priporočamo, da to odgovornost prepustite strokovnjakom za varnost – Ajax deluje s centralnimi nadzornimi postajami po vsem svetu.

Koliko moram mesečno plačati za delovanje Ajaxa?

Ajax je brezplačen za uporabo, če ga uporabljate za samonadzor. Če pa se priključite na centralno nadzorno postajo, boste morali plačati mesečno naročnino. Stroški so odvisni od tega, kje se nahajate, velikosti in vrsti prostorov ter števila zahtevanih storitev.

0

Ste pripravljeni na nakup?