VODNIK ZA IZBIRO AJAX ALARMNIH NAPRAV

Ajax alarmni sistem je največkrat nagrajen brezžični alarmni sistem v Evropi. Je sinonim za brezžično varnost visoke kakovosti in eleganten dizajn. Poleg izjemnega videza, ta inovativni sistem ponuja najboljšo zaščito pred vlomilci, požari in izlivi vode. S fleksibilnostjo in zanesljivostjo, ki ju zagotavlja, Alax predstavlja nove standarde varnosti in udobja.

Pri Ajax Alarmu vemo, da je izbira učinkovitega in zanesljivega sistema odločitev, ki jo je treba skrbno pretehtati. Ajax alarmni sistemi prinašajo izjemno kakovostne naprave za varovanje vašega doma, požarno varnost, protipoplavno zaščito ter avtomatizacijo. Pestra izbira je zagotovo dobrodošla, saj boste med množico naprav zagotovo našli takšno, ki popolnoma ustreza vašim željam in potrebam. Vendar je izbira lahko tudi težka, saj ne vemo točno, katere naprave izbrati. Zato si boste v blogu lahko prebrali, kakšne so glavne razlike med različnimi Ajax izdelki. Izvedeli boste, kateri izdelki so primerni za vaše potrebe glede na pogoje, v katerih boste Ajax alarmni sistem namestili.

Pa začnimo…

 

Brez česa Ajax alarm NE MORE delovati?

Ajax alarmni sistem za svoje delovanje potrebuje Ajax Hub centralno enoto. Ajax Hub je osrednja naprava, ki omogoča povezavo med različnimi komponentami sistema in nadzoruje celoten sistem. Enostavno jo namestite v bližini vtičnice( z vijaki ali pa jo nalepite) in Wi-Fi routerja ter zagotovite neprekinjeno zaščito vašega doma ali poslovnega prostora.

Ajax Hub je opremljen z vgrajeno rezervno baterijo, ki omogoča delovanje sistema do 15 ur v primeru izpada električne energije. S tem poskrbi za neprekinjeno zaščito tudi v najbolj nepredvidljivih situacijah.

Izbira dodatnih komponent je popolnoma vaša izbira! Prilagodite sistem svojim potrebam in željam ter izberite med različnimi senzorji, detektorji gibanja, kamerami in drugimi napravami, ki bodo še dodatno izboljšale varnost vašega doma ali poslovnega okolja. Z Ajax alarmnim sistemom imate popoln nadzor in prilagodljivost.

 

 Ajax Hub

DETEKTORJI GIBANJA

Ste vedeli, da je varovanje vašega doma ali pisarne lahko preprosto in učinkovito? Pri Ajax-u so pomislili prav na vse. Z napredno tehnologijo, ki jo ponuja Ajax, lahko zanesljivo nadzorujete gibanje v vašem prostoru, brez nepotrebnega izpostavljanja lažnim alarmom.

Ajax MotionProtect je idealna izbira za večino prostorov. Zaznava gibanje pri visokih temperaturah do +40°C in brez težav loči med vašim hišnim ljubljenčkom ter ostalimi premiki v prostoru. Če imate v prostoru klimatsko naprava ali kamin, je Ajax MotionProtect Plus, prava izbira. Za prostore v pritličju pa je dobrodošel Ajax CombiProtect, ki lahko zaznava tudi razbito steklo (vdor skozi okno).

Smo že povedali, da so pri Ajaxu mislili na vse

Dodatno se lahko zaščitite z magnetnim kontaktom Ajax DoorProtect, ki ga namestite na vrata in vedno boste obveščeni, ko se bodo odprla. Za še večjo varnost pa lahko uporabite tudi Ajax DoorProtect Plus , ki je odlična izbira za tiste, ki radi zračite prostore v vaši odsotnosti, saj ga lahko namestite tudi na strešno okno, ki ga lahko mirne vesti pustite odprtega.

Za vsa vaša okna je tukaj tudi Ajax GlassProtect, ki zaznava zvok razbitega stekla, medtem ko ne reagira na druge zvoke, ki bi lahko sprožili lažni alarm, kot so grmenje, lajež psov ali mimovozeči tornjaki.

In končno je tukaj tudi Ajax MotionProtect zunanji detektor gibanja za zanesljivo zunanjo zaščito. Deluje tudi v ekstremnih temperaturah, zaznava mimoidoče živali ter preprečuje sabotiranje z anti-maskig funkcijo. Napredna tehnologija, ki je skrita v majhni napravi preprečuje lažne alarme, poleg tega pa jo je praktično nemogoče sabotirati. Anti-masking funkcija privzeto deluje neprekinjeno, zazna namestitev pregrad, lepljenje, nanos barve ali prozornega premaza na eno ali dve leči.

Če povzamemo – za osnovno zaščito pri kateri želite spremljati nepoblaščeno gibanje v prostoru, potrebujete le Ajax Hub in izbrani detektor. Celoten Ajax alarmni sistem se upravlja brezžično preko pametnega telefona (iOS ali Android) z brezplačno aplikacijo.

Z Ajaxom zaščitite svoj dom na najbolj enostaven in učinkovit način!

Ajax Starter Kit

Komplet za hiter začetek

Ste pripravljeni na še več varnosti! Odlično, saj vam predstavljamo naslednje korake za popolno zaščito vašega doma!!

PROTIPOŽARNA ZAŠČITA

Z Ajax FireProtect boste takoj obveščeni ob zazbavi dima ali hitrega naraščanja temperature.  O nevarnosti obvešča tudi s pomočjo vgrajene sirene, zato lahko deluje neodvisno od Ajax Hub-a. Ajax FireProtect Plus pa poleg vsega že naštetega nudi še zaznavanje in obveščanje o nevarni stopnji ogljikovega monoksida.

ZAŠČITA PROTI POPLAVAMI

Ajax LeaksProtect, majhna a izjemno zmogljiva naprava, vas bo v trenutku obvestila ob prvih znakih puščanja vode. Namesti se brez uporabe orodij v bližini pralnega/pomivalnega stroja, kadi ali radiatorja ter vas obvaruje pred morebitnimi poplavami. Idealno za apartmaje, ki jih oddajate gostom, saj preprečuje neprijetna presenečenja v primeru, ko gostje v prostoru pozabijo zapreti vodo. Izberite Ajax LeaksProtect in preženite skrbi.

Ajax LeaksProtect

KONTROLNIKI

Čeprav niso nujno potrebni za delovanje in upravljanje Ajax sistema, so vendarle zelo priročni, še posebej pri otrocih ali starejših, ki niso vešči uporabe pametnega telefona. Izbirate lahko med SpaceControl, majhnim kontrolnikom, ki ga lahko obesite kar na ključe, ali KeyPad tipkovnico na dotik, ki jo namestite v bližini glavnega vhoda ter poleg aktivacije in deaktivacije sistema, obvešča in spremlja trenuten varnostni status, obvešča o morebitnih težavah z detektorji ali prekinitvi komunikacije z vozliščem.

Ajax KeyPad

SIRENE

V primeru vdora nič ne opozori vlomilcev bolj učinkovito kot glasna sirena. Ta bo pregnala vlomilca ter opozorila sosede, ki bodo zagotovo pozorni, ko bodo slišali glasen alarm.  Na voljo sta  HomeSiren notranja sirena in StreetSiren zunanja sirena, ki je odporna proti vandalizmu ter zagotavlja dodatno varnost za vaš dom in pisarno.

 

Kaj pa kamere?

Ajax alarmni sistem lahko povežete z IP kamerami. S preprostim dostopom preko Ajax mobilne aplikacije lahko kadarkoli, v realnem času, preverite stanje v svojem domu. Ajax podpira kamere številnih priljubljenih proizvajalcev, kmalu pa bodo na trgu tudi prve Ajax kamere.  Za pomoč pri izbiri kamere nas kontaktirajte.

Uh. Prišli smo do konca.  Čeprav je Alax alarmni sistem na prvi pogled morda kompleksen, je enostaven za namestitev. Namestite ga lahko sami in kar je najboljše – brez kakršnih koli gradbenih posegov. Tako je primeren za prav vse prostore, tudi tiste, kjer varnostna zaščita pri gradnji ni bila načrtovana. Brez žic, brez skrbi.

 

Ne pozabite slediti naši Facebook strani, kjer vas redno obveščamo o novostih in nasvetih za varnost..

 

Preberite si še: 6 razlik med profesionalnim varnostnim sistemom in poceni alarmnim sistemom

Pokličite nas za brezplačno svetovanje!

 Niste popolnoma prepričani katere naprave izbrati, da bodo kar najbolje služile svojemu namenu, vam pa zagotovile maksimalno zaščito?

Ne odlašajte in nas pokličite že danes!

Ali pa nam napišite sporočilo

9 + 7 =