Vlomilci in tatovi niso na dopustu: Nasveti za varovanje vašega doma

Poletni dopust je čas za sprostitev in oddih, vendar vlomilci ne počivajo. Medtem ko uživate na počitnicah, lahko vaš dom postane tarča nepridipravov. Da bi preprečili neljube dogodke, je ključnega pomena, da poskrbite za varnost svojega doma še pred odhodom. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov, ki vam lahko pomagajo:

1. Zaklenite vrata in zaprite okna

Pred odhodom na počitnice poskrbite, da so vsa vrata in okna zaklenjena. Ne pozabite zapreti tudi vseh stranskih in kletnih vrat.

2. Uporabite časovna stikala

Vgradite časovna stikala za samodejno prižiganje luči in drugih elektronskih naprav. Tako bo videti, kot da je nekdo vedno doma. V naši trgovini najdete pametna stikala Ajax Light Switch (za delovanje potrebujete stikalo in jedro), ki delujejo v kombinaciji z Ajax centralnimi enotami Hub Plus, Hub 2 (2G ali 4G) ter Hub 2 Plus

3. Praznjenje poštnega nabiralnika:

Prosite soseda ali prijatelja, naj redno prazni vaš poštni nabiralnik. Poln nabiralnik je jasen znak, da nikogar ni doma.

4. Ključi na varnem mestu:

Ključev ne puščajte na skritih mestih kot so predpražniki, lončki za rože ali nabiralniki. Namesto tega ključe zaupajte zaupanja vredni osebi ali pa za dodatno varnost kupite pametno elektronsko ključavnico ter s sorodniki, prijatelji oziroma drugimi zaupanja vrednimi osebami, ki bodo med vašo odsotnostjo zalivali lončnice ali skrbeli za vaše hišne ljubljenčke, delite vaše kode z dostop.

5. Vklopite alarmno napravo:

Če imate alarmni sistem, ga pred odhodom na počitnice vklopite. Preverite tudi, ali je sistem pravilno nastavljen in deluje. Če alarmnega sistema še nimate lahko izbirate med kompleti, ki smo jih pripravili za vas ali pa nas pokličete na telefonsko številko 059 091 780 in skupaj bomo oblikovali alarmni sistem, ki bo najbolj ustrezal vašim varnostnim potrebam.

6. Pospravite lestve in orodje::

Orodja, lestve in druge pripomočke, ki bi jih vlomilci lahko uporabili za vstop v hišo, pospravite v varno shrambo.

7. Dragocenosti in denar:

Dragocenosti in denarja ne puščajte doma. Med dopustom raje najemite sef oziroma shranite denar na banki.

8. Sporočila o odsotnosti:

Ne puščajte sporočil o svoji odsotnosti na telefonskem odzivniku ali na spletnih omrežjih. Bodite previdni pri deljenju informacij o svojih načrtih.

9. Varnostna oprema: Preverite zavarovalne police in poskrbite, da imate ustrezno varnostno opremo, kot so kamere in varnostni sistem.

10. Komunikacija s sosedi: Obvestite sosede o svoji odsotnosti in jih prosite, naj bodo pozorni na kakršnekoli sumljive aktivnosti okoli vaše hiše.

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko močno zmanjšate tveganje za vlom in zaščitite svoj dom med vašo odsotnostjo. Ne pozabite, da za varnost svojega premoženja lahko največ naredite sami.

Želimo vam prijetno in varno preživljanje poletnega dopusta!Izberi hitro zaščito

Začetni set AJAX StarterKit

Pokličite nas za brezplačno svetovanje!

 

Niste čisto prepričani katere naprave izbrati, da bodo kar najbolje služile svojemu namenu, vam pa zagotovile maksimalno zaščito?

Ne odlašajte in nas pokličite že danes!

Ali pa nam napišite sporočilo

4 + 11 =